Gå til innhold

09.06.2021 kl. 17:00

Lyngen folkebibliotek, Strandveien 16, 2 etg. Elekro-Sport

Unni Elisabeth Eriksen fra Lauksletta på Arnøya oppdaget at hun var kven ved en ren tilfeldighet.
Opplevelsen inspirerte til prosjektet «Mine kvenske røtter», en reisefortelling om framveksten av den kvenske kulturen på Nordkalotten sett gjennom hennes øyne. Samtidig er hun på en indre reise i sine forfedres fotspor for å finne sin nye identitet. Prosjektet er også et bidrag til gjenreisning av kvensk kultur.
Onsdag 9. juni kl. 17:00 kan du høre hennes historie, «Ingen sa at jeg var kven – Arnøyværing på leit etter slektsrøtter i Tornedalen», på Lyngen folkebibliotek. Gratis inngang.
Arrangementet er en del av Paaskiviikko 2021 og er et samarbeid mellom Halti kvenkultursenter IKS og Lyngen folkebibliotek.
Tervettulemaa! Velkommen!

Covid-19:
Arrangementene følger gjeldende retningslinjer om smittevern. Vi minner også om at Regjeringen oppfordrer til «forsiktighet og planlegging av deltakelse på arrangementet slik at man i størst mulig grad unngår smittespredning mellom steder».

Paaskiviikko 2021 er støttet av Kulturrådet og Troms og Finnmark fylkeskommune.